Ce este reflexoterapia?
Reflexoterapia reprezinta masajul prin aplicarea unor presiuni, rotatii, frictiuni si miscari energice pe zone din talpa, palma si ureche dupa o anumita ordine.
Acest masaj se bazeaza pe teoria conform careia aceste parti ale corpului nostru sunt conectate la organe si sisteme din corp.
Exista aproximativ 7000 de terminatii nervoase in picioarele noastre, iar fiecare dintre ele reprezinta un punct reflex care corespunde unei parti ale corpului.
Specialistii care practica acest tip de masaj se numesc reflexoterapeuti.
Acestia folosesc miscari speciale ale degetelor, si in special ale degetului mare, pentru a stimula aceste puncte.
Reflexoterapeutii sustin faptul ca aplicarea presiunii asupra picioarelor, mainilor si urechilor ofera o serie de beneficii pentru sanatatea noastra.
Care sunt principalele beneficii ale reflexoterapiei?
-
Relaxarea – reflexoterapia deschide caile neuronale si inunda sistemul nervos cu activitate neuronala, ceea ce conduce corpul nostru intr-o stare de relaxare si calm. Prin acest procedeu, reflexoterapia poate ajuta la imbunatatirea tulburarilor de somn sau insomniilor.
-
Imbunatatirea sistemului nervos – pe masura ce corpul nostru avanseaza in varsta, terminatiile nervoase devin din ce in ce mai sensibile in partile extremitatilor. Deschiderea si curatarea cailor neuronale poate ajuta la imbunatatirea functionalitatii si flexibilitatii celulelor din organe.
-
Imbunatatirea memoriei – prin stimularea cailor neuronale, informatiile circula cu o viteza si o eficienta sporita catre creier, fapt ce ajuta la gestionarea mai accelerata a tuturor informatiilor si la o crestere considerabila a puterii de memorare.
-
Cresterea circulatiei sanguine – imbunatatirea circulatiei presupune mai mult oxigen care ajunge la organe vitale, ceea ce optimizeaza functionarea mai buna a acestora si cresterea metabolismului. Eliberarea oxigenului in organism are ca rezultat si o vindecare mai rapida a celulelor deteriorate.
-
Eliminarea toxinelor din corp – prin imbunatatirea circulatiei sangelui, reflexoterapia imbunatateste functia vezicii urinare si ajuta la reducerea posibilitatii de aparitie a problemelor la nivelul tractului urinar.
-
Cresterea energiei – reflexoterapia poate imbunatati functionalitatea multor organe din corpul nostru, iar ridicarea metabolismului ajuta la crearea de energie in corp.
-
Reducerea migrenelor – prin ameliorarea tensiunii din muschi care adesea conduce la astfel de afectiuni, se reduc durerile de cap si severitatea migrenelor.
Alte beneficii: eliminare stres, imbunatatire a tranzitului intestinal, nervozitate, ameliorare a atacurilor de panica sau depresiei, perturbari functionale ale organelor interne (rinichi, ficat, plamani, pancreas), tulburari endocrine, reglarea ciclului menstrual, tuburari de menopauza, osteoporoza, sindromul mainilor si picioarelor reci.
Exista contraindicatii ale reflexoterapiei?
In ceea ce priveste contraindicatiile, acest tip de masaj nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale pielii, eczeme, tromboze, boli psihice, boli infecto-contagioase, cancer. De asemenea, nu se recomanda femeilor insarcinate.
Care este numarul de sedinte recomandat?
Numarul de sedinte de reflexoterapie se recomanda de catre reflexoterapeut in functie de problematica fiecarui pacient.
Recomandarile generale sunt de 1-2 sedinte pe saptamana, pana la un total de 10 sedinte, optime pentru ameliorarea sau tratarea afectiunilor.
Inainte cu o ora de a va prezenta la un masaj de reflexoterapie, se impune a nu se consuma niciun aliment, inafara de apa sau ceai.
Daca doriti sa va relaxati la un astfel de masaj, specialistii de la The Beautiful Club sunt aici pentru dumneavoastra.
Rulează videoul